O‘ZBEK TAOM NOMLARINING INGLIZ VA RUS TILLARIDA IFODALASHDAGI O‘ZGARISHLAR. - Bobojonova Zarina Rashidovna. (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
O‘zbek milliy taomlari, nafaqat ularning gastronomik xususiyatlari, balki milliy madaniyat,  tarix  va  urf-odatlarning  ajralmas  qismi  sifatida  ham  e’tiborga  loyiqdir. O‘zbek  taom  nomlarining  ingliz  va  rus  tillariga  tarjimasi  esa,  ular  bilan  bog‘liq semantik  va  madaniy  o‘zgarishlar  keltiradi.  Ushbu  maqolada,  O‘zbek  taom nomlarining  ingliz  va  rus  tillariga  tarjimasi  jarayonida  yuzaga  keladigan  semantik, leksik va madaniy o‘zgarishlar tahlil qilinadi. Tarjimadagi murakkabliklar, madaniy tafovutlar va taom nomlarining badiiy asarlarda ishlatilishi ko‘rib chiqiladi. Maqola, taom  nomlarining  madaniyatlararo  aloqalarda  o‘rni  va  tarjima  jarayonidagi o‘zgarishlarni yanada chuqurroq tushunishga yordam beradi.