INGLIZ TILI O‘RGATISH JARAYONIDA NON-PROFESSIONAL TALABALAR UCHUN MADANIYATLARARO MULOQOT KOMPETENSIYASINI RIVOJLANTIRISHDA PODCASTNING ROLI - Ismoilova Zaripa Abduqaxxorovna; Bobojonova Zarina Rashidovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Abstrakt:  Ushbu  maqolada  ingliz  tili  o‘rgatish  jarayonida  madaniyatlararo muloqot  kompetensiyasini  rivojlantirishda  podcastlarning  roli  tahlil  qilinadi. Madaniyatlararo  muloqot  kompetensiyasi  talabalar  uchun  turli  madaniyatlar  bilan samarali  muloqot  qilish  va  ularni  tushunish  qobiliyatini  anglatadi.  Podcastlar, zamonaviy ta'lim texnologiyasi sifatida, nafaqat til o‘rganishda, balki talabalarga turli madaniyatlarni o‘rganish imkoniyatini yaratadi. Podcastlarning afzalliklari va ingliz tili darslarida ularni qanday samarali qo‘llash mumkinligi muhokama qilinadi. Maqola, podcastlar  orqali  talabalar  uchun  madaniyatlararo  muloqotni  rivojlantirishning samaradorligini ko‘rsatadi hamda bu metodning ingliz tili o‘qituvchilari tomonidan kengroq joriy etilishi zarurligini ta'kidlaydi.