POLIVINILXLORID ISHLAB CHIQARISH VA UNING O‘ZBEKISTON TARAQQIYOTIDAGI O‘RNI - Xoliqov Muxriddin Hamdam o`g`li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada O'zbekistonda polivinilxlorid (PVX) ishlab chiqarish jarayoni, mavjud  imkoniyatlar,  ishlab  chiqarishning  texnologik  bosqichlari,  eksperimentlar natijalari va PVXning mamlakatimiz iqtisodiy-ijtimoiy rivojlanishidagi o'rni haqida so'z yuritiladi.                                                                                                                            В  данной  статье  рассматриваются  процесс  производства поливинилхлорида  (ПВХ)  в  Узбекистане,  существующие  возможности, технологические этапы, результаты химических экспериментов и роль ПВХ в социально-экономическом развитии страны.                                                                              This  article  discusses  the  production  process  of  polyvinyl  chloride  (PVC)  in Uzbekistan,  available  opportunities,  technological  stages,  results  of  chemical experiments, and the role of PVC in the socio-economic development of the country.