TEMURIYLAR DAVRIDA AMALIY SAN’ATNING RIVOJLANISHIGA TA’SIR QILGAN OMILLAR. - Axatova Zohira Aktam qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Bu  maqola  Temuriylar  davrining  madaniyat  va  san’ati  haqida batafsil  tahlil  qiladi.  U,  xususan,  Temuriylar  imperiyasi  va  uning  hukmdorlari tomonidan Markaziy Osiyo, Eron, Hindiston va boshqa hududlarda amalga oshirilgan madaniy, ilmiy va iqtisodiy rivojlanishlarni o‘rganadi. Maqolada san’atning amaliy shakllari,  xususan,  me’morchilik,  keramika,  zargarlik,  to‘qimachilik  va  miniatura san’ati  keng  ko‘rib  chiqilgan.  Temuriylar  davrida  Samarqand,  Buxoro  va  boshqa shaharlarda qurilgan inshootlar, o‘ziga xos zargarlik buyumlari, rang-barang keramika, ipak to‘qish va boshqa san’at shakllari, shuningdek, Eron va boshqa madaniyatlarning ta’siri chuqur tahlil qilinadi. Maqola shuningdek, Ilxoniylar va Temuriylar davrlaridagi san’atning o‘zaro aloqalarini va madaniy merosni saqlashda san’atning ahamiyatini ta’kidlaydi.