ONA TILI DARSLARIDA O‘QUVCHILARNING IJODIY FIKRLASHINI RIVOJLANTIRISHDA O‘QITUVCHI ROLI - Sobirova Gulchexra (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  ijodiy  fikrlashning  ta’limiy  ahamiyati  yoritilib,  ona  tili darslarida  o‘quvchilarning  tafakkur  faoliyatini  faollashtirishga  xizmat  qiluvchi metodik yondashuvlar tahlil etiladi. O‘qituvchining darsdagi tashkiliy va ruhiy iqlimni yaratishdagi  roli,  ijodiy  topshiriqlarni  tanlash  va  baholashdagi  mas’uliyati  amaliy misollar asosida ochib beriladi.