ONA TILI DARSLARIDA BADIIY MATNLARDAN FOYDALANISHNING O‘RNI - Yaxshilikova Ziyodaxon G‘ulomjon qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  ona  tili  darslarida  badiiy  matnlardan foydalanishning didaktik, tarbiyaviy va estetik ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, badiiy  matnlar  yordamida  o‘quvchilarda  og‘zaki  va  yozma  nutq  ko‘nikmalarini rivojlantirish, estetik didni shakllantirish, milliy qadriyatlarga hurmat ruhini singdirish imkoniyatlari ilmiy-nazariy asosda yoritiladi.