LISTERIOZ KESELLIGI EPIZOOTOLOGIYASI TIYKARLARI. - Berdimuratova Aysanem (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Anotatsiya:  Maqalada  listerioz  keselligi  tuwralı,haywanlardin  infeksiya  septisemiyaga ushrawı,Awıl xojalıq haywanlarınan listeriozga qoy, terili haywanlardiń beyimliligi,  qozǵawtıwshınıń  ózgeriwsheńligi,tariyxiy  maģlumatlar  hàm  oniń qozģatıwshısı,listeriyaniń  joq  etiw  usılları,dezinfeksion  jumıslar,Kesel  xojalıqlarda kesellikti aldın alıw ushın AUF avirulent shtammı qollanıwı,shıdamlılıģı ,sharwashliq fermalarında  kesellikti  aldın  alıwsoniń  menen  epizootologik  maģlumatlar  tuwralı bayan etilgen.