HOZIRGI KUNDA O‘QITUVCHI NUTQ TEXNIKASI VA NOTIQLIK MADANIYATINI TAKOMILLASHTIRISH MUAMMOLARI - Muhammadiyeva Zarnigor Qahramon qizi; Ahmadova Robiya (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Maqolada zamonaviy o‘qituvchining nutq texnikasi va notiqlik madaniyati  haqida  so‘z  boradi.  Ta’lim  jarayonida  pedagogning  so‘zlashuv madaniyati, nutqining ta’sirchanligi va aniq ifoda qilish qobiliyatining ahamiyati yoritiladi.  Shuningdek,  nutq  madaniyatini  shakllantirishdagi  metodik yondashuvlar,  mavjud  muammolar  va  ularni  hal  qilish  yo‘llari  tahlil  qilinadi. O‘qituvchilarning  professional  nutqini  rivojlantirish  bugungi  kunda  pedagogik mahoratning ajralmas qismi sifatida qaralmoqda.