SHAXSLARDA DESTRUKTIV XULQ-ATVOR KELIB CHIQISHIGA SABAB BOʻLUVCHI PSIXOLOGIK SABABLAR - Egamberdiyev Sardorjon Said o'g'li; Rustamova Dilnoza Xayotovna. (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Destruktiv  xulq-bolalikdagi  salbiy  emotsional  kechinmalar,  ota-onaning bolaga nisbatan emotsional sovuqqonligi natijasida zarur vaqtlarda ulardan yetarli  darajada  mehr-muhabbatga  ega  bo‘lmaganligi,  nasliy  omillar  bo‘lishi  ham mumkin. Z. Freyd inson xulqida 2 ta asosiy instinkt borligini ta’kidlaydi: Eros - bu hayot isntinktidir.