INNOVATSION FAOLIYATGA INVESTITSIYALARNI MOLIYAVIY BOSHQARISH YO‘LLARI - Xayriddinov Farrux Olimjon o`g`li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
O‘zbekiston  Respublikasi  bozor  iqtisodiyotiga  asoslangan,  innovatsion rivojlanish  yo‘liga  o‘tish  sharoitida  iqtisodiyotning  barqaror  va  raqobatbardosh bo‘lishi, birinchi navbatda, innovatsion faoliyatga jalb qilinayotgan investitsiyalarning samarali  boshqarilishi  bilan  chambarchas  bog‘liqdir.  Innovatsion  faoliyatga investitsiyalarni  moliyaviy  boshqarish  —  bu  yangi  texnologiyalar,  mahsulotlar  va xizmatlarni  yaratish,  ishlab  chiqarish  va  joriy  etish  uchun  zarur  bo‘lgan  moliyaviy resurslarni rejalashtirish, taqsimlash, nazorat qilish va tahlil qilish jarayonidir. Zamonaviy  sharoitda  innovatsion  faoliyatni  moliyaviy  qo‘llab-quvvatlash investitsion  jarayonlarni  diversifikatsiyalash,  risklarni  kamaytirish,  ilg‘or texnologiyalarni  tatbiq  etish  va  bozor  talablariga  javob  beradigan  mahsulotlarni yaratish orqali amalga oshiriladi. Shu bilan birga, innovatsion investitsiyalar moliyaviy manbalarining  tarkibi  ham  o‘zgarib  bormoqda  —  davlat  byudjeti,  tijorat  banklari kreditlari,  grantlar,  biznes-inkubatorlar,  venchur  fondlar  va  xorijiy  sarmoyalar  bu borada asosiy manbalar sifatida xizmat qilmoqda.