INNOVATSION FAOLIYATGA INVESTITSIYALARNI MOLIYAVIY BOSHQARISH YO‘LLARI - Xayriddinov Farrux Olimjon o`g`li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  innovatsion  faoliyatni  moliyalashtirishda investitsiyalarning  o‘rni,  ularni  boshqarish  tamoyillari  va  moliyaviy  boshqaruvning samarali  mexanizmlari  tahlil  qilinadi.  Innovatsion  jarayonlar  iqtisodiy  o‘sishning muhim drayveri sifatida ko‘rilib, ularga jalb qilinayotgan investitsiyalarning oqilona boshqarilishi  orqali  texnologik  rivojlanish  va  raqobatbardoshlik  darajasi  oshirilishi mumkinligi  asoslab  beriladi.  Maqolada  investitsion  strategiyalar,  moliyaviy rejalashtirish,  investitsiya  loyihalarining  baholash  usullari  va  risklarni  boshqarish choralari  yoritilgan.  Shuningdek,  O‘zbekiston  misolida  innovatsion  faoliyatni moliyalashtirishdagi  mavjud  holat  va  rivojlanish  istiqbollari  o‘rganiladi.  Maqola natijalariga  ko‘ra,  investitsiya  resurslarining  diversifikatsiyasi,  davlat-xususiy sheriklik  mexanizmlarini  takomillashtirish  va  moliyaviy  monitoring  tizimlarini kuchaytirish innovatsion faoliyatni rag‘batlantirishga xizmat qilishi mumkinligi xulosa qilinadi.