YOSHLAR ORASIDA UCHRAYDIGAN STRESSLI VAZIYATLAR VA RUHIY ZOʻRIQISH HOLATLARINI BARTARAF ETISHNING PSIXOLOGIK YECHIMLARI - Polvonova Gulnur Muxammedovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Stress - bu vaziyatning jismoniy xususiyatlariga emas, balki shaxs va tashqi dunyo oʻrtasidagi oʻzaro ta’sir xususiyatlariga reaksiyadir. Stress maxsus ruhiy  holat  sifatida  his-  tuygʻularning  paydo  boʻlishi  va  namoyon  boʻlishi  bilan bogʻliq,  lekin  u  hissiy  hodisalar  bilan  chegaralanib  qolmaydi,  balki,  shaxsning motivatsion,  konginitiv,  irodaviy,  xarakteristik  va  boshqa  tarkibiy  qismlarida aniqlanadi va namoyon boʻladi.