BOLALARDA TO‘SATDAN UCHRAYDIGAN BAXTSIZ HODISALAR: OFTOB URISHI, KUYISHLAR VA SUVGA CHO‘KKANDA SHOSHILINCH TIBBIY YORDAM CHORALARI - ANVARJON YUSUPOV XXX (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA   Mazkur  maqolada  bolalarda  to‘satdan  sodir  bo‘ladigan  baxtsiz  hodisalar  — oftob urishi, termik kuyishlar va suvga cho‘kish holatlari yuzasidan tahliliy yondashuv asosida  shoshilinch  tibbiy  yordam  ko‘rsatish  qoidalari  yoritilgan.  Har  bir  holatda tezkor va to‘g‘ri harakat qilish bolaning hayotini saqlab qolishda muhim ahamiyatga ega.  Maqolada  shuningdek,  ota-onalar,  pedagoglar  va  tarbiyachilar  uchun  amaliy tavsiyalar,  profilaktik  choralar  hamda  ilk  yordam  usullari  berilgan.  Bolalar xavfsizligini  ta’minlashda  tibbiy  savodxonlik  va  hushyorlik  asosiy  o‘rinda  turadi. Ushbu maqola mutaxassislar va keng jamoatchilik uchun mo‘ljallangan bo‘lib, hayotiy holatlar asosida aniq yo‘riqnomalar bilan boyitilgan.