HUSNIXAT O’RGATISH TEXNALOGIYASI FANINING MAQSAD VA VAZIFALARI - Sabohat Rahmatullayeva; Shahina Usmonova Xudoynazar qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:husnixat  o’rgatish  texnologiyasi  fani,  talabalarga  husnixat san'atining  nazariy  va  amaliy  jihatlarini  o'rgatishga  qaratilgan  ta'lim  yo'nalishidir. Ushbu  fan,  nafaqat  yozuv  san'atini  rivojlantirish,  balki  talabalarning  estetik qarashlarini kengaytirish, ijodiy fikrlash qobiliyatini oshirish hamda madaniy merosni saqlash  va  rivojlantirish  maqsadida  muhim  ahamiyatga  ega.Husnixat  o’rgatish texnologiyasi  fani,  shuningdek,  yosh  avlodni  milliy  madaniyatga  bo'lgan  hurmatini oshirishda muhim rol o'ynaydi.