BOSHLANG‘ICH TA'LIMDA AXLOQIY VA IJTIMOIY QADRIYATLARNI SHAKLLANTIRISH: PEDAGOGNING ROLI - Raximova Feruza Bahodirovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqola  boshlang‘ich  ta'limda  axloqiy  va  ijtimoiy qadriyatlarni shakllantirishda pedagogning roli masalasini o‘rganadi. Ta'lim jarayonida axloqiy  va  ijtimoiy  qadriyatlarni  o‘rgatish  nafaqat  bilim  berish,  balki  yoshlarda jamiyatda  o‘z  o‘rnini  bilish,  inson  huquqlari,  hurmat,  tenglik  va  mas'uliyatni tushunishga  yordam  berishdir.  Maqolada  pedagogning  bu  boradagi  roli,  uning metodikasi  va  o‘quvchilarda  axloqiy  qadriyatlarni  shakllantirishdagi  ahamiyati muhokama qilinadi. Shu bilan birga, zamonaviy ta'lim tizimida axloqiy va ijtimoiy qadriyatlarni  shakllantirishning  metodik  yondashuvlari,  pedagogik  amaliyotdagi o‘zgarishlar va bu jarayonda pedagogning o‘rni tahlil qilinadi.