ISH VAQTIDAN FOYDALANISH SAMARADORLIGINI BAHOLASH USULLARI - M.Muxtarov; Mutalipov Dilyor (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  ish  vaqtidan  foydalanish  samaradorligini baholash  usullari  keng  ko‘lamda  ko‘rib  chiqiladi.  Ish  vaqtining  samaradorligi tashkilotlar va xodimlar uchun muhim ahamiyatga ega bo‘lib, bu ko‘rsatkichlar ish jarayonlarini  optimallashtirish,  resurslarni  tejash  va  umumiy  mahsuldorlikni oshirishda muhim rol o‘ynaydi. Maqolada ish vaqtidan foydalanish samaradorligini o‘lchash  uchun  turli  metodologiyalar,  jumladan,  vaqtni  kuzatish,  ish  yukini  tahlil qilish,  samaradorlik  ko‘rsatkichlari  va  benchmarking  kabi  usullar  batafsil  bayon etiladi.  Shuningdek,  zamonaviy  texnologiyalar,  masalan,  ish  jarayonlarini avtomatlashtirish  va  analitik  vositalar  yordamida  samaradorlikni  oshirish imkoniyatlari ham muhokama qilinadi.