ISH VAQTINING SAMARADORLIGIGA TA’SIR ETUVCHI OMILLAR - M.Muxtarov; Mutalipov Dilyor (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqola  ish  vaqtining  samaradorligiga  ta’sir  etuvchi omillarga bag‘ishlangan. Maqolada ish jarayonlarini optimallashtirish, xodimlarning malakasini  oshirish,  zamonaviy  texnologiyalardan  foydalanish  va  ish  muhitini yaxshilash  kabi  asosiy  omillar  tahlil  qilinadi.  Ish  vaqtini  boshqarishda avtomatlashtirish, raqamlashtirish va samarali rejalashtirishning ahamiyati alohida e’tiborga  olinadi.  Shuningdek,  xodimlarning  motivatsiyasi,  ish  joyidagi  psixologik muhit  va  jamoaviy  ishning  samaradorlikka  ta’siri  ko‘rib  chiqiladi.  Maqola korxonalarda  ish  vaqtining  samaradorligini  oshirish  va  xarajatlarni  kamaytirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar beradi, shu bilan birga global tendensiyalar va mahalliy sharoitlarni hisobga oladi.