IMKONIYATI CHEKLANGAN (NOGIRON) INSONLAR UCHUN YENGIL AVTOMOBILLARNI LOYIHALASH - Qayumov Bahromjon; Oʻsarboyev Turgʻunali (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  imkoniyati  cheklangan  (nogiron)  insonlar ehtiyojlarini  hisobga  olgan  holda  yengil  avtomobillarni  loyihalash  masalalari yoritilgan.  Avtomobillarning  ergonomikasi,  boshqaruv  tizimlari  va  ichki  dizaynini moslashtirish  bo‘yicha  zamonaviy  texnologiyalar  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  turli mamlakatlarda qo‘llanilayotgan universal dizayn yondashuvlari va maxsus transport vositalarini  ishlab  chiqish  bo‘yicha  ilg’or  tajribalar  ko‘rib  chiqiladi.  Maqolada imkoniyati  cheklangan  shaxslarning  harakatlanish  erkinligini  ta’minlash  hamda ularning  ijtimoiy  faolligini  oshirishga  xizmat  qiluvchi  texnik  va  konstruktorlik yechimlari bo‘yicha tavsiyalar ham berilgan.