PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALAR VA INNOVATSION METODLARNING TA’LIM SIFATIGA TA’SIRI - Джумаева Санобар Абсаатовна; Nurullayev Sharifxo’ja Mansurxo’ja o’g’li. (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada pedagogik texnologiyalar va innovatsion metodlarning ta’lim sifati  va  samaradorligiga  ta’siri  ilmiy  asosda  tahlil  qilingan.  Tadqiqotda  interaktiv usullar, raqamli vositalar, loyihaviy ta’limlar o‘rganilgan. Kuzatuvlar va so‘rovnoma natijalari shuni ko‘rsatadiki,  zamonaviy  metodlar o‘quvchilarning  faolligi, mustaqil fikrlash  qobiliyati  va  motivatsiyasini  sezilarli  darajada  oshiradi.  Shuningdek, innovatsion yondashuvlarning muvaffaqiyati o‘qituvchilarning tayyorgarligi va texnik sharoitlarga ham bevosita bog‘liq ekani aniqlangan. Mualliflar ta’limda innovatsion texnologiyalarni  keng  joriy  etish  ta’lim  sifatini  oshirishda  muhim  vosita  ekanini asoslab beradi.