MASOFAVIY TA’LIMNING IJOBIY VA SALBIY JIHATLARI: YANGI TAHLIL - Shonazarova Nargiza Qaxramonovna; Nurullayev Sharifxo‘ja Mansurxo‘ja o‘g‘li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada masofaviy ta’limning ijobiy, salbiy jihatlari holatli tahlil va fenomenologik  yondashuv  asosida  o‘rganilgan.  Pandemiya  davrida  joriy  etilgan masofaviy ta’lim shakli xalqaro va milliy miqyosda qanday ta’sir ko‘rsatgani, uning samaradorlik darajasi, asosiy imkoniyatlari va mavjud muammolari keng yoritilgan. Tadqiqotning natijalariga ko‘ra, masofaviy ta’lim geografik jihatdan ta’limga kirish imkoniyatini  oshirishi  bilan  birga,  raqamli  tengsizlik,  motivatsiya  pasayishi  va nazoratdagi  murakkabliklar  kabi  muammolarni  ham  yuzaga  keltiradi.  Muallif masofaviy  ta’limni  an’anaviy  ta’lim  bilan  uyg‘unlashtirish  orqali  samaradorlikni oshirishga oid takliflarni ilgari suradi.