HOZIRGI O'ZBEK ADABIY TILIDA UNDOSHLAR TASNIFI (FIZIK- AKUSTIK, ANATOMIK-FIZIOLOGIK VA FUNKSIONAL- FONOLOGIK ASPEKTLARI) - Aqmirzayeva Zarnigor (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada hozirgi o‘zbek adabiy tilidagi undosh tovushlar fizik-akustik,  anatomik-fiziologik  va  funksional-fonologik  aspektlarda  o‘rganiladi. Har bir aspekt fonetik va fonologik tahlillar asosida yoritilib, undoshlarning talaffuz mexanizmi, tovush to‘lqinlarining fizik xususiyatlari, hamda til tizimidagi funksional o‘rni  ko‘rib  chiqiladi.  Maqola  tilshunoslikda  fonetika  va  fonologiyaning  o‘zaro bog‘liqligini yoritishda yordam beradi.