TA’LIM SOHASIDA COCKTAIL SORT SARALASH ALGORITMINING QO’LLANILISHI - Onarkulov Maksadjon Karimberdiyevich; Madatova Ruxshona Bunyodbek qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqolada Cocktail Sort algoritmi va uning taʼlim sohasida qoʻllanilishiga e’tibor qaratilgan. Algoritmning ishlash tamoyili, afzalliklari va o‘quv jarayonida  uni  qanday  qilib  samarali  foydalanish  mumkinligi  haqida  maʼlumotlar keltirilgan.  Cocktail  Sort,  soddaligi  va  ikki  yo‘nalishda  ishlashi  tufayli,  dasturlash asoslarini o‘rgatishda foydali vosita sifatida ko‘rib chiqiladi.