UMUMIY TA’LIM MAKTABLARIDA ISH, QUVVAT VA ENERGIYA MAVZUSINI O’QITISH METODIKASI - Tursınbaev Sabırbay Awesbaevich; Óteulieva Yulduzxan Muratbay qızı; Yusupbekova Gulzar Axmedjan qızı (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Ushbu  maqola  umumiy  ta’lim  maktablarida  fizika  fanidan  ish,  quvvat  va energiya mavzularini o’qitishning zamonaviy metodikasi masalalariga bag’ishlangan. Tadqiqotda  o’quvchilarning  ushbu  mavzulardagi  bilim  darajasini  oshirish  uchun interfaol o’qitish  metodlari, zamonaviy texnologiyalar va amaliy  mashg’ulotlarning ta’siri  tahlil  qilingan.  Maqolada  eksperimental  tadqiqot  natijalari  keltirilgan  bo’lib, ulardan  ko’rinib  turibdiki,  innovatsion  o’qitish  metodlarining  qo’llanilishi o’quvchilarning bilim sifatini 25-30% ga oshiradi.