JAMIYAT TARAQQIYOTIDA INSON, SHAXS PSIXOLOGIYASI IMKONIYATLARI - G‘ulomova Nodira Fozil qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA           Jamiyat  taraqqiyotida  inson  bosh  omil,  shu  jamiyatning  rivojlantiruvchisi hisoblanadi. Uning shakllanishi, o‘ziga xos xususiyatlarga ega bo‘lishi, tarbiyasi ana shu jamiyatda yuz beradi. Ushbu maqolada insonning shaxs sifatida shakllanishida psixologik  omillar  va  ijtimoiy  muhitning  ahamiyati,  shuningdek,  shaxs psixologiyasining  jamiyatdagi  ijtimoiy-iqtisodiy  taraqqiyotga  ta’siri  ilmiy-nazariy asosda yoritilgan.