О’ZBEKISTОN VA GERMANIYA TA’LIM TIZIMIGA BIR NAZAR - Jo’rayeva Muxlisa To’ymurod qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  O‘zbekiston  va  Germaniya  ta’lim  tizimlari solishtirilgan.  Maqola  ikki  mamlakatning  ta’lim  tizimlaridagi  asosiy  farqlar  va o‘xshashliklarni  tahlil  qiladi.  O‘zbekistonning  ta’lim  tizimi  islohotlar  jarayonida bo‘lib, Germaniyaning ta’lim tizimi esa yuqori sifat va amaliyotga yo‘naltirilganligi bilan ajralib turadi. Maqola ta’lim tizimlarining tuzilishi, kasbiy ta’lim, oliy ta’lim va xalqaro hamkorlik kabi jihatlarni o‘z ichiga oladi.