DUAL TA'LIMDA KORXONANING ROLI VA MAS'ULIYATLARI - Jo’rayeva Muxlisa To’ymurod qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Maqolada dual ta’limni tashkil qilishda korxonaning o’rni yuqori ekanliki ta’kidlab o’tilgan. Korxonalarning bu tizimdagi roli va mas'uliyati, nafaqat o'quvchilarni tayyorlash, balki ishlab chiqarish va ijtimoiy rivojlanishning asosiy omili ekanligi tog’risida fikir yuritilgan. Korxonalar, o'quvchilarga amaliy tajriba berish va ularni kasbiy tayyorlash orqali jamiyat uchun sifatli ishchi kuchini tayyorlashda muhim rol  o'ynaydi.  Shu  sababli,  korxonalar  ta'lim  tizimida  faol  ishtirok  etib,  kelajakdagi mutaxassislarni tayyorlashga o'z hissasini qo'shishlari zarur ekanligi ta’kidlab o’tilgan.