O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASI BANKLARI UYUSHMASI (ASSOTSIATSIYA) NING TASHKIL ETILISHI, UNING ASOSIY MAQSADLARI VA BANK TIZIMINI ISLOH QILISHDAGI O‘RNI - Abduvaxobov Shaxzod Xolmo’min o’g’li; Madaminova Zebo Hamro qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasi banklari Uyushmasi (Assotsiatsiya)ning tashkil etilishi, uning huquqiy asoslari, asosiy faoliyat yo‘nalishlari hamda  mamlakat  bank  tizimini  isloh  qilishdagi  o‘rni  yoritilgan.  Assotsiatsiyaning tijorat  banklari  o‘rtasida  hamkorlikni  kuchaytirish,  zamonaviy  moliyaviy  xizmatlar ko‘rsatish  tizimini  takomillashtirish  va  xalqaro  bank  amaliyotlarini  joriy  etishdagi strategik ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, Assotsiatsiyaning normativ-huquqiy hujjatlar  ishlab  chiqish,  bank  xodimlari  malakasini  oshirish,  bank  mijozlari manfaatlarini himoya qilish kabi yo‘nalishlardagi faoliyati chuqur tahlil etiladi.