Suyunova Sevinch Lutfullayevna - Abduvaxobov Shaxzod Xolmo’min o’g’li; Usmonova Rushana (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  bank  tizimining  milliy  iqtisodiyotdagi  tutgan o‘rni,  uning  moliyaviy  barqarorlikka  ta’siri  va  iqtisodiy  o‘sishni  qo‘llab-quvvatlashdagi  roli  yoritilgan.  Banklarning  kreditlash,  investitsiyalarni moliyalashtirish, to‘lov tizimlarini tashkil etish hamda jamg‘armalarni safarbar etish orqali  iqtisodiyot  tarmoqlarini  rivojlantirishga  qanday  xizmat  qilishi  tahlil  qilinadi. Shuningdek,  bank  tizimidagi  islohotlar,  raqamli  bank  xizmatlari  va  moliyaviy inklyuziyaning  kengayishi  bilan  bog‘liq  zamonaviy  tendensiyalar  ko‘rib  chiqiladi. Maqolada  banklarning  iqtisodiy  barqarorlik  va  o‘sishga  qo‘shgan  hissasini kuchaytirish bo‘yicha tavsiyalar ham keltirilgan.