FONETIKA BO‘LIMINI O‘RGATISHDA INNOVATSION YONDASHUV ONA TILI DARSLARIDA INTERFAOL METODLAR TATBIQI - Janibekova Gulmira Nurilla qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:    Ushbu    maqolada  ona    tili    fanining    Fonetika    bo‘limini  o‘rganishda    o‘quvchilarning    yodda      saqlash      va    nutqiy    ko‘niklamalarini rivojlantirishga   yordam  beradigan  metodlar   haqida  ma’lumotlar   va  tavsiyalar  berib  o‘tilgan.  Metodik  qo‘llanmani  tayyorlash   jarayonida fonetika   bo‘limining  har  bir  elementiga  va  o‘rganilishi   kerak   bo‘lgan   jihatlariga  alohida   ahamiyat   berilgan   va   puxta  reja   asosida  ishlab   chiqilgan.  Bundan  taqshqari   ushbu  qo‘llanmada   o‘quvchilarni   kreativ  fikrlashga  undovchi   metodlar   ham   joy   olgan. Metodik qo‘llanmadan   joy   olgan  har  bir  metodning  maqsadi   va   kutilayotgan   natija  alohida   yoritib   berilgan.