O‘ZBEK VA KOREYS TILLARIDA ZAMONLAR TAHLILI: QIYOSIY YONDASHUV - Zayniddinova Sarvinoz Jamoliddin qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu  maqolada  o‘zbek  va  koreys  tillaridagi  zamonlar  tizimi  qiyosiy  tahlil qilinadi.  Har  ikki  til  strukturasi,  fe’l  shakllari  va  vaqt  ifodalash  uslublari  orqali o‘rganiladi. Hamda o‘xshashlik va farqlarga e’tibor qaratilib, koreys tilidagi daraja, hurmat shakllari va fe’l qo‘shimchalari bilan o‘zbek tilidagi zamon ifodalarining o‘ziga xos xususiyatlari solishtiriladi. Maqola koreys tilini o‘rganayotganlar uchun tushunarli misollar bilan boyitilgan bo‘lib, amaliy til o‘rganishda yordam berishga qaratilgan.