ZIYORAT TURIZMIDA DESTINATSION MENEJMENT VA RAQOBATBARDOSHLIKNI TA'MINLASHNING ZAMONAVIY YONDASHUVLARI. - Malikova Gulshod Zavqiddin qizi; Mamaraimova Zaxro Axmat qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ziyorat  turizmi  nafaqat  diniy  qadriyatlarni  saqlab  qolish,  balki iqtisodiy va madaniy taraqqiyotga xizmat qiluvchi muhim sohadir. Ushbu maqolada ziyorat  turizmida  destinatsion  menejmentning  zamonaviy  yondashuvlari, raqobatbardoshlikni  ta’minlash  usullari,  shuningdek,  O‘zbekistonning  bu  sohadagi imkoniyatlari  tahlil  qilinadi.  Raqamli  texnologiyalar,  innovatsion  marketing strategiyalari, infratuzilma takomillashuvi va xalqaro hamkorlik kabi omillar orqali ziyorat turizmini rivojlantirish yo‘llari ko‘rib chiqiladi.