ISLOMIY ZIYORAT MASKANLARINI RIVOJLANTIRISH STRATEGIYALARI: MENEJMENTDAN HUDUDIY USTUNLIKKACHA - Malikova Gulshod Zavqiddin qizi,; Mamaraimova Zaxro Axmat qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Islomiy ziyorat maskanlarini rivojlantirishning zamonaviy  strategiyalari,  ularning  ijtimoiy-iqtisodiy  ahamiyati,  boshqaruv mexanizmlari  va  hududiy  rivojlanishdagi  o‘rni  tahlil  qilinadi.  Maqolada  turizm sohasidagi  yangi  yondashuvlar,  davlat  siyosati,  xalqaro  tajribalar  va  mahalliy imkoniyatlar  asosida  ziyorat  maskanlarini  sifat  jihatidan  takomillashtirish  yo‘llari ko‘rib chiqiladi.