JINOIY UYUSHMALARNING OLDINI OLISHNING O‘ZIGA XOS JIHATLARI - Toshtemirov Ruslan Xolli o‘g‘li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu  maqolada  uyushgan  jinoyatchilik  tushunchasi,uning  o‘ziga  xos xususiyatlari, sabablari vasharoitlari, hozirgi kundagi ko‘rinishlari borasidagi fikrlar, statistikalar  keltirilgan.  Shuningdek,  uyushgan  jinoyatchilikning  oldini  olish  va bartaraf qilish bo‘yicha zarur tavsiyalar, uyushgan jinoyatchilikning oldini olishning o‘ziga  xos  jihatlari,  shuningdek  tezkor  xodimlar  tomonidan  uyushgan  jinoiy faoliyatning  faol  vakillari  vaularga  qarshi  kurash,  kriminal  uyushgan  jinoiy guruhlarning  vujudga  kelishining  ayrim  o‘ziga  xosjihatlari,  ichki  ishlar  organlari tezkor xodimlari va tergov organlari o‘rtasidagi o‘zaro hamkorlik, tergov organi va tezkor bo‘linmalarining uyushgan jinoiy faoliyati bilan shug‘ullanayotgan guruhlar va tuzilmalarni jinoiyfaoliyatini fosh etish bo‘yicha tavsiyalar berilgan.