JINOIY UYUSHMALAR TASHKIL ETISHNING OLDINI OLISH FAOLIYATINI TAKOMILLLASHTIRISH - Toshtemirov Ruslan Xolli o‘g‘li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Jinoiy uyushmalar jamiyat xavfsizligiga jiddiy tahdid soladigan muammolardan biridir. Ularning tashkil etilishi, nafaqat jinoyatchilikni kengaytiradi, balki ijtimoiy, iqtisodiy  va  siyosiy  barqarorlikni  ham  buzadi.  Ushbu  maqola  jinoiy  uyushmalarni tashkil  etishning  oldini  olish  bo'yicha  mavjud  profilaktika  tizimlari  va  ularni takomillashtirish imkoniyatlarini ko'rib chiqadi. Maqolada, jinoiy uyushmalarni tashkil etishning oldini olishda davlat va jamoat sektori o'rtasidagi hamkorlikning ahamiyati, profilaktika  strategiyalari  va  ma'lumot  almashishning  samaradorligi  tahlil  qilinadi. Jinoiy guruhlar bilan samarali kurashish uchun zamonaviy yondashuvlar va metodlarni ishlab chiqish, profilaktik faoliyatni kuchaytirish zarurligi ta'kidlanadi.