G.MENDEL QONUNLARI ASOSIDA QISHLOQ XO`JALIGI YANGI NAVLARINI YARATISH METODIKASI. - Sadullayeva Dılrabo Mardonovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  qishloq  xo`jaligi  navlarini,  ya`ni  dukkakli  va donli o`simliklarning urug`larini yetishtirishda Gregor Mendel qonunlarining genetik metodlaridan foydalanish tashqi muhit omillarining har qanday sharoitlarida yashashga moslashgan,  kasalliklarga  chidamli,  mahsuldorligi  yuqori  hamda  irsiyat  va o`zgaruvchanlik qonuniyatlarini o`rganib seleksiya uchun   yangi navlar ilmiy asos bo`lib xizmat qilishi yoritib berilgan.