SUN’IY INTELLEKT TEXNOLOGIYALARINING TA’LIM SOHASIGA YONDASHUVI - Jo‘rayev Farxodbek Murodjon o‘g‘li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarining ta’lim sohasidagi  innovatsion  yondashuvlari  va  kelajakdagi  istiqbollari  ko‘rib  chiqilgan bo‘lib,  sun’iy  intellektning  ta’limdagi  o‘rni  o‘quv  jarayonini  individuallashtirish, shaxsiylashtirilgan o‘quv dasturlarini yaratish va avtomatik baholash tizimlarini ishlab chiqish imkoniyatlari orqali muhokama qilingan. Maqolada sun’iy intellektning ta’lim tizimini  samaraliroq  qilishdagi  roli,  shuningdek,  bu  texnologiyalar  yordamida talabalarga  va  o‘qituvchilarga  taqdim  etilayotgan  yangi  imkoniyatlar  ham  tahlil qilingan  bo‘lib,  kelajakda  ta’lim  tizimining  global  miqyosda  birlashishi  va  sun’iy intellekt  asosida  shaxsiylashtirilgan  o‘quv  jarayonlarining  kengayishi  va yangilanilishidan kutilayotgan natijalar bayon qilingan.