PROFILAKTIKA INSPEKTORLARINING XAVFSIZ HOVLI TIZIMI ASOSIDA ISHLASH FAOLIYATINI TAKOMILLASHTIRISHDA SOHAVIY XIZMATLAR VA MAHALLANING O‘RNI - Ro‘ziboyev Mexroj Rabbimqul o‘g‘li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Mazkur  maqolada  mahallalarda  "Xavfsiz  xonadon"  tizimi  samaradorligini oshirishda  profilaktika  inspektorlarining  profilaktik  chora-tadbirlari  orqali erishilayotgan natijalar tahlil qilingan. Jinoyatlarning oldini olish, oilaviy mojarolarni barvaqt bartaraf etish, yoshlar orasida huquqiy ongni shakllantirish borasidagi ishlar muhim omil sifatida ko‘rsatib o‘tilgan. Profilaktika inspektorining aholiga yaqinligi va bevosita muloqot asosida olib borilayotgan faoliyati xavfsiz jamiyat qurishda muhim vosita sifatida baholangan.