PROFILAKTIKA INSPEKTORLARINING XAVFSIZ XONADON XAVFSIZ HOVLI TIZIMI ASOSIDA ISHLASH FAOLIYATINI TAKOMILLASHTIRISH - Ro‘ziboyev Mexroj Rabbimqul o‘g‘li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Anotatsiya:  Ushbu  maqola,  profilaktika  inspektorining  xavfsiz  xonadon  va hovli tashkil etishdagi o‘rni va ahamiyatini tahlil qiladi. Maqolada, xavfsiz uy-joylar va hovlilarning yaratish muhimligi, bu orqali jinoyatlarning oldini olish va jismoniy xavfsizlikni ta’minlashga qaratilgan profilaktik tadbirlar muhokama qilinadi. Xavfsiz uy  yaratishda  e’tibor  qaratilishi  lozim  bo‘lgan  jihatlar,  shu  jumladan,  yong‘in xavfsizligi,  elektr  xavfsizligi  va  tashqi  himoya  tizimlari  haqida  so‘z  yuritiladi. Shuningdek,  profilaktika  inspektorining  roli  va  fuqarolarni  xavfsiz  yashash sharoitlarini yaratishga o‘rgatishdagi vazifalari yoritiladi.