SUG‘URTA KOMPANIYASI MIJOZLARINI BOSHQARISH TIZIMI: SQL ASOSIDA AMALIY YONDASHUV - Tojimamatov Israil Nurmamatovich,; Xamidov Hojiakbar Abdurasilovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya   Ushbu maqolada sug‘urta kompaniyasining mijozlarini boshqarish tizimi uchun ma’lumotlar bazasi loyihasi ishlab chiqildi. Maqolada SQL asosida jadvallar yaratish, ma’lumotlarni  kiritish  va  tahlil  qilish  bo‘yicha  amaliy  misollar  keltirilgan.  Taklif etilgan yechim sug‘urta kompaniyalarining mijozlar, polislar, to‘lovlar va da’volarni samarali boshqarishida qo‘l keladi.