TRIGONELLA - FOENUM-GRAECUM BOTANIK TAVSIFI, BIOAKTIV BIRIKMALARI VA FENOLOGIK RIVOJLANISH XUSUSIYATLARI - Shukurova Shoxina Tuyg’unovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  Trigonella  foenum-graecum  dorivor o‘simligining botanik tavsifi, bioaktiv birikmalari, fenologik rivojlanish xususiyatlari va  turli xil ozuqa muhitlarida o`sish sharoitlari o‘rganish,  natijalari keltilgan. Tibbiyot tarmoqlari  uchun  kelajakda  tabiiy  dori  vositalari  tayyorlashda  muhim  xomashyo manbasi bo`lib xizmat qiladi. To‘g‘ri ekish va sug‘orish muddatlarini aniqlash. O‘z vaqtida  o‘g‘itlash  va  kasalliklardan  himoya  qilish.  Hosil  yig‘im-terimi  uchun optimal vaqtni belgilash uchum muhim.