YAPON TILI ZAMONLAR KATEGORIYASI - Djurayeva Rayhona, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotasiya:    Ushbu  ilmiy  maqola  yapon  tilidagi  zamonlar  kategoriyasini lingvistik jihatdan o‘rganishga bag‘ishlangan. Tilshunoslikda zamonlar kategoriyasi fe’lning harakatning vaqtiga nisbatan o‘zgarishini ifodalaydi. Yapon tilida zamonlar tizimi sodda bo‘lib, asosan hozirgi/o‘tgan zamon shakllari orqali ifodalanadi. Kelasi zamon esa alohida grammatik vositalar bilan emas, balki kontekst asosida tushuniladi. Ushbu maqolada zamonlar kategoriyasining grammatik qurilishi, ularning qo‘llanishi, o‘ziga xos jihatlari va boshqa tillar bilan taqqoslanishi haqida to‘liq tahlil keltirilgan.