QORAQALPOG‘ISTONDA JISMONIY TARBIYA VA SPORTNI RIVOJLANTIRISH ISTIQBOLLARI. - Ashikbayeva Albina Salauat qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Bu maqolada Qoraqalpog‘iston Respublikasida jismoniy tarbiya va  sport  sohasining  hozirgi  holati,  tashabbuslar,  muammolar  hamda  kelajakdagi istiqbolli yo'nalishlari tahlil qilinadi. Jismoniy madaniyatning aholi sog‘lig‘ini saqlash, yosh avlod ruhiyatini shakllantirish hamda ijtimoiy rivojlanishga hissasi katta ekanligi ko'rsatilgan.  Shuningdek,  olimlar,  mutaxassislarning  fikrlari  asosida  sport infrastrukturasini  modernizatsiya  qilish,  sport  maktablarini  rivojlantirish,  xalqaro hamkorlik kengaytirish kabi masalalar mufassal ko'rib chiqiladi.