ЧЕТ ТИЛИДАН ЎЗЛАШТИРИЛГАН СЎЗЛАРНИНГ ОММАВИЙ АХБОРОТ ВОСИТАЛАРИДА ҚЎЛЛАНИЛИШИ: ЛЕКСИК ТАҲЛИЛ ВА ИЖТИМОИЙ ТАЪСИР - Мейлиева Мохидил Одил кизи (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Аннотация  Мазкур  мақолада  ўзбек  оммавий  ахборот  воситаларида  чет  тилидан ўзлаштирилган  сўзларнинг  қўлланилиши  лингвистик  ва  ижтимоий  жиҳатдан таҳлил этилган. Таҳлил натижаларига кўра, чет тили сўзлари кўпинча замонавий технологиялар, интернет ва рақамли медиага оид ахборотда қўлланилмоқда. Бу сўзларнинг  меъёрдан  ортиқ  ишлатилиши  миллий  тилга  таъсир  этиши,  лексик мувозанатни  бузиши  мумкинлиги  қайд  этилган.  Мақолада  ушбу  жараёнга муносабат  билдирилиб,  тил  маданияти  ва  медиа  масъулияти  муҳим  экани таъкидланган.