MAKTAB PSIXOLOGIYASIDA MUAMMOLI XATTI-HARAKATLARNI ANIQLASH VA KORREKSIYA QILISH - SOLIXODJAYEVA DILNOZA ANVAROVNA (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Ushbu  maqolada  maktab  psixologiyasida  uchraydigan  muammoli  xatti-harakatlar, ularning kelib chiqish sabablari, shakllanish bosqichlari va o‘quvchilarning psixologik  rivojlanishiga  ta’siri  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  muammoli  xatti-harakatlarni  erta  aniqlash  usullari,  diagnostika  vositalari,  psixologik-pedagogik kuzatuvlar  va  suhbatlar  orqali  amalga  oshiriladigan  baholash  yondashuvlari  ko‘rib chiqiladi.  Maqolada  bunday  holatlarni  tuzatish  (korrektsiya)  bo‘yicha  amaliy tavsiyalar, interaktiv metodlar, individual va guruhli psixokorrektsion mashg‘ulotlar hamda  ota-onalar  bilan  hamkorlikda  ishlash  mexanizmlari  keltirilgan.  Tadqiqot maktab psixologlarining faoliyatini takomillashtirishga qaratilgan amaliy ahamiyatga egadir.