ISLOM TA’LIMOTIDA INSONPARVARLIK TAMOYILLARI - Yuldasheva Dilfuza (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada islom taʼlimotida insonparvarlik tamoyillarining o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Qurʼon oyatlari va hadislarga asoslanib, insonning shaʼni,  huquqlari,  hurmati  va  ijtimoiy  adolatga  doir  asosiy  prinsiplar  yoritiladi. Shuningdek, islom huquqi doirasida insonparvarlik g‘oyalari qanday shakllangani va bu  tamoyillar  bugungi  kunda  qanday  qo‘llanilishi  mumkinligi  muhokama  qilinadi. Maqolada  islomdagi  rahm-shafqat,  bag‘rikenglik,  adolat,  yordam  va  tinchlik  kabi qadriyatlar  asosida,  musulmon  jamiyatlarida  inson  huquqlarini  taʼminlashdagi yondashuvlar o‘rganiladi.