UYUSHIQ BOʻLAKLAR VA AJRATILGAN BOʻLAKLAR: GRAMMATIK BIRLIKLAR VA STILISTIK VAZIFALAR - Abdumannopova Zumrad; Suvonqulova Zarina (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada uyushiq bo‘laklar va ajratilgan bo‘laklarning o‘zbek tilidagi gap tuzilishidagi o‘rni, grammatik shakllanish qonuniyatlari, sintaktik va  stilistik  vazifalari  keng  yoritilgan.  Shuningdek,  ularning  o‘zaro  farqlari  va o‘xshashliklari  tahlil  qilinadi.  Tilshunoslikning  amaliy  va  nazariy  jihatlari  asosida misollar  bilan  tahlil  berilib,  nutq  madaniyati  va  ifoda  aniqligini  oshirishdagi  roli ko‘rsatiladi.