KORXONANING IQTISODIY XAVFSIZLIGIGA TA’SIR QILUVCHI ICHKI TAHDIDLAR: MOLIYAVIY NOTO'G'RI BOSHQARUV, SAMARASIZ OPERATSIYALAR VA INNOVATSION XAVFLAR - Yusupov Shavkat Ergash oʻgʻli (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  korxonaning  iqtisodiy  xavfsizligiga  ta’sir  etuvchi  ichki tahdidlar va ularning  tarkibiy  tuzilmalari hamda  iqtisodiy  xavfsizlik ko’rsatkichlari tavsiflangan. Darhaqiqat, bugungi iqtisodiy jadal rivojlanish sharoitida bunday xavflar va  tahdidlarni  chuqur  tahlil  qilib,  o'rganilmasa,  korxanalarning  kelgusidagi faoliyatlarida bir qator hal qilib bo'lmas muammolari yuzaga kelish ehtimoli yuqori sanaladi.  Bunday  holatlarga  olib  keluvchi  vaziyatlarga  bee’tiborlik  oqibatida  kelib chiqishi  mumkin  bo'lgan  omillarni  o'z  vaqtida  to'g'irlash  zarur  hamda  kerakli choralarni va tadbirlarni kechiktirmasdan qo'llash maqsadga muvofiq hisoblanadi.