TABIIY VA EKOLOGIK FOYDALI PASTILA MAHSULOTLARINI ISHLAB CHIQARISHNING AFZALLIKLARI. - O’. S. Yoqubov,; M.A.Boltayev,; G.Sh.Karimova, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  pastila  mahsulotini  ishlab  chiqarish texnologiyasi,  xomashyo  tanlash  mezonlari,  tayyorlash  jarayonlari  va  quritish sharoitlari  o‘rganildi.  Olma,  qulupnay  va  olcha  mevalari  asosida  tayyorlangan pastilalarning nutrient tarkibi, inson salomatligi uchun foydali ta’siri va ularni saqlash texnologiyalari  tahlil  qilindi.  Tadqiqot  natijalari  pastila  mahsulotlarini  oziq-ovqat sanoatida va eksport yo‘nalishida muhim o‘rin tuta olishini ko‘rsatdi.