VOYAGA YETMAGANLAR OʻRTASIDA HUQUQBUZARLIKLARNING MAXSUS PROFILAKTIKASI - Boyqulov G‘ayrat Xolmirza o‘g‘li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Kirish: Voyaga  yetmaganlar  o‘rtasida  huquqbuzarliklar  muammosi  jamiyatimizning dolzarb masalalaridan biri hisoblanadi. Yoshlarda huquqbuzarliklarning oldini olish va ularning ijtimoiy normalarga mos ravishda tarbiyalashni ta'minlash, nafaqat ularning shaxsiy rivojlanishi, balki butun jamiyat barqarorligi uchun ham muhimdir. Bugungi kunda,  voyaga  yetmaganlar  o‘rtasida  sodir  etilayotgan  jinoyatlar,  giyohvandlik, huquqbuzarliklarning ko‘payishi kabi masalalar davlat va jamoatchilik e'tiborini jalb etmoqda.  Shuning  uchun,  ushbu  maqolada  voyaga  yetmaganlar  o‘rtasida huquqbuzarliklarning  maxsus  profilaktikasi  chora-tadbirlarini  qo‘llash  faoliyati, ularning samaradorligi va muammolarini tahlil qilish maqsad qilinadi.