KONSTITUTSIYASI XALQ FAROVONLIGINING ASOSI - Yangiboyev Farhod Rashidovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA: Har bir davlat va jamiyat o`ziga xos rivojlanish modellariga ega  bo`lib,  ular  bir-biridan  shakli,  mazmuni  jmhatdan  farq  qilsa  ham,  umumiy rivojlanish  qonuniyatlarini  istisno  qilmaydi.  Bir  tomondan  bunday  umumiylik insoniyatning ezgu maqsadlari doirasida uyushish, ji`slashish manfaatlarini ifodalaydi. Ikkinchi tomondan, milliy taraqqiyotdagi o`ziga xoslik muayyan davlatning siyosiy tuzumi,  iqgisodiy  hayoti,  madaniy  turmushi,  g`oyaviy-mafkuraviy  muhiti  ta`sirida shakllanadi.